Read in English here. Design is een van de paradepaardjes van de Denen, maar food doet daar tegenwoordig helemaal niet aan onder. En daarbij is Noma wederom weer het beste restaurant van de wereld. In de omgeving van het voormalige terrein van de vlees industrie, verschijnt het ene originele restaurantconcept na de ander met een bijpassend hip nachtleven. Wil je lekker en leuk eten? Dan vind je hier alle keuze. Reserveren is wederom wel een aanrader.
Het is bijvoorbeeld aansluiten in de rij bij Paté Paté, mocht het reserveren je ontschoten zijn. Het is en wijnbar annex tapasbar, annex restaurant annex coffeebar. Het eten hier is geliefd bij de Denen, maar ze hangen ook graag in de bar met champagne en wijn.
Opvallend op het grote terrein is het terras met zwarte strandstoelen en lange tafels van de Fiskebar, een nieuwe stap van de eigenaren van de Fiskebar in Antwerpen. Ook hier zijn de vele tafels binnen vrijwel altijd bezet, er wordt daarom ook gretig plaatsgenomen aan de bar waar dezelfde specials geserveerd worden. De place to be voor kwalitatieve vis.
Verder doen ook grill-restaurant Kul en het Italiaanse Mother het erg goed op het terrein. Zelf ben ik er niet geweest, maar ook hier zit het vol met locals die de kunsten van de chefs waarderen. Last but not least is Bollyfood, net een dag open toen wij er aan de bar geweldige take away boxen met curry en salade bestelden. De service is super en het eten mag je niet missen. Leuk detail: de buitenbanken zijn gemaakt van pallets, bekleed met Perzische tapijten.
City guide Copenhagen Food
Design is one of the showpieces of the Danes, but food nowadays is almost more impressive. And here is once again Noma the best restaurant in the world. In the vicinity of the former site of the meat industry, one original restaurant concept appears after the other with a matching hip nightlife. Do you want good food and fun? Then you’ll find all the choice. Reservations are a must do again. So here’s my mini city guide Copenhagen Food.
It is connected in line at Paté Paté, for example, if the book you have slipped. It’s wine bar and tapas bar-cum-restaurant cum coffee shop. The food here is loved by the Danes, but they also like to hang out at the bar with champagne and wine.
Striking on the large terrace area is the black beach chairs and long tables of Fiskebar, a new step of the owners of the Fiskebar in Antwerp. Here too are the many tables inside almost always busy, there is therefore eagerly sat down at the bar where the same specials are served. The place to be for quality fish.
Furthermore, do grill restaurant Kul and the Italian Mother very well on the field. I myself have not been there, but here it is full of locals who appreciate the arts of the chefs. Last but not least is Bollyfood, just one day open when we are ordered great takeaway boxes with curry and salad at the bar. The service is superb and the food should not be missed. Nice detail: the outer banks are made of pallets, covered with Persian rugs.
Geef een reactie